Slavas dziesma Floradix

Autors: Linda Vītuma

Atkārtošos, tomēr atgādināšu - esmu veģetāriete (neēdu gaļu). Šobrīd esmu arī grūtniece un vēl joprojām neēdu gaļu. Kāds varētu būt tipiskais scenārijis pie šādiem nosacījumiem? Drrrrr........bums. Mans hemoglobīna līmenis sāk kristies. Kas no tā? Un ko darīt?

Hemoglobīns ir viela, ar kuras palīdzību organisms tiek apgādāts ar skābekli. Hemoglobīns krītas - tātad samazinās arī organismā esošais skābekļa daudzums.

FloradixTā patiesi nav nekāda neparastā situācija, ka grūtniecības laikā samazinās hemoglobīna līmenis asinīs. Tomēr ir svarīgi sekot, lai tas nesasniegtu kritiski zemu līmeni. Kad mans hemoglobīns bija nokrities līdz atzīmei 106 g/L (norma: 120 - 153 g/L), jutos pavisam skumīga un sanīkusi.

Kaut kas jādara! Dzelzs! Tieši tā - man ir vajadzīgs dzelzs! Tomēr pirms ķerties klāt kādam ķīmiskajam dzelzs preparātam (no kuriem diemžēl gandrīz neizbēgami rodas aizcietējumi), iesaku rīkoties pēc šāda scenārija:

  • Skatāmies analīzēs, kādas ir mūsu organisma dzelzs rezerves - analīžu lapā tā ir ailīte ar uzrakstu "Ferritīns"
  • Ja ferritīna līmenis ir labs (norma: 12 - 122 ng/mL) - sākam pastiprināti uzņemt ar C vitamīnu bagātus pārtikas produktus, lai palīdzētu organismā esošajam dzelzim labāk uzsūkties. Ticiet vai nē, viens no pārtikas produktiem, kas ir ļoti bagāts ar C vitamīnu, ir skābi kāposti :)
  • Ja ferritīna līmenis ir zems (vienā brīdī man tas bija 8.3 ng/mL) - tas nozīmē, ka esam sausā un bez ārējās palīdzības neiztikt. Sākam regulāri lietot kādu dabisku dzelzs preparātu. Mana izvēle bija Floradix Augu dzelzs formula. Kā dabisks preparāts, tas labāk uzsūcas organismā un nerada aizcietējumus (kas grūtniecēm nemaz nav tik mazsvarīgi)!

Un te sākas viltīgā sadaļa - kā lietot dabiskos dzelzs preparātus, lai no tiem gūtu maksimālo labumu:

  • Vislabāk tos lietot kopā ar dzērienu, kas bagāts ar C vitamīnu. Mana izvēle bija svaigi spiesta apelsīnu, greipfrūtu, ābolu, citronu sula.
  • Šo brīnišķīgo sajaukumu vislabāk uzņemam tukšā dūšā - kādu pusstundu pirms ēšanas.
  • Kādu brīdi pirms un pēc šīs dziras uzņemšanas izvairāmies no kalciju (Ca) saturošiem produktiem un preparātiem (piena produkti, kalcija tabletes, utml.). Tas jādara, lai kalcijs netraucētu / nenomāktu dzelzs uzsūkšanos organismā. Tas nozīmē, ka savus multivitamīnus un kalcija tabletes uzņemsim kādā citā brīdī, nevis kopā ar dzelzs kokteilīti.

Ievērojot iepriekš izklāstītās norādes, var gūt visai labus panākumus ceļā uz teicamu organisma apgādi ar skābekli.

Ieskatam pievienoju savus hemoglobīna un ferritīna rādītājus:

  • 16/17 grūtniecības nedēļa: Hemoglobīns - 116, Ferritīns - 17.8
  • 21/22 grūtniecības nedēļa: Hemoglobīns - 106, Ferritīns - 8.3
  • 24/25 grūtniecības nedēļa: Hemoglobīns - 106, Ferritīns - 11.5
  • 29/30 grūtniecības nedēļa: Hemoglobīns - 117, Ferritīns - 14.0
  • 35/36 grūtniecības nedēļa: Hemoglobīns - 117, Ferritīns - 11.6

Manuprāt, nav slikti :) Par to paldies Floradix un pašas uzņēmībai spiest svaigās sulas un ievērot pāris knifus šīs veselības dziras uzņemšanā :))

Varbūt arī Jums noder mana pieredze un pārdomas šai jautājumā :)

Komentāri